سرخط خبرها
3gqlbf5sk2u4fblhvpge

خواص فلوس

فلوس (خرنوب هندی) :

فلوس درختی است به ارتفاع ۱۰-۱۵ متر که به حالت خودرو در بشتر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا ،هند و جنوب می روید

فلوس در بعضی از نواحی ایران به نام خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است

میوه فلوس یه طول ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و به قطر ۳-۲ سانتیمتر است  اگر فلوس درقسمت طول آن شکافته شود تیغه های متعدد در آن دیده می شود که فلوس را به خانه های متعدد گاهی تا ۱۰۰ خانه تقسیم می کند

در داخل این خانه ها مایع چسبنده تیره رنگی وجود دارد که عسل خیار شنبر نامیده می شود . طعم این مایع کمی شیرین ولی نامطبوع است . برای استفاده از فلو غلاف آنرا کمی روی آتش گرم می کنند تا عسل خارج شود معمولا این عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده می شود البته می توان مغز فلوس را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت که به آن فلوس پخته می گویند

ترکیبات شیمیایی :

مغز فلوس دارای اکسی آنتراکینون ، مواد قندی ،‌صمغ ، اسانس و مواد روغنی است . خاصیت مسهلی فلوس مربوط به چند ماده شیمیایی است که از مشتقات آنتراکینون می باشد

فلوس از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر است

خواص فلوس (خرنوب هندی) :

۱)یکی از بهترین داروها برای رفع یبوست می باشد زیرا مصرف آن عوارضی ندارد بنبراین حتی برای زنان حامله و اطفال مناسب نیست
۲)برای درد مفاصل و نقرس فلوس را به موضع دردبمالید
۳)برای کلیه ها مفید است مخصوصا آنهایی که کلیه شان سنگ ساز است درصورت استفاده از آن مبتلا به سنگ کلیه نمی شوند
۴)جوشانده پوست درخت فلوس اسهال خونی را رفع می کند
۵)نرم کننده سینه است
۶)برای باز کردن گرفتگی روده و دل پیچه ، فلوس را مخلو ط با ریشه ختمی بکار برید .
۷)برای معالجه دیفتری ، فلوس را با آبّ گشنیز مخلوط کرده و به بیمار بدهید تا غرغره کند .

مضرات فلوس از دیدگاه طب سنتی ایران: مصرف بیش از حد و نادرست آن مضر معده و ایجاد کننده حالت تهوع است.

نحوه مصرف فلوس (خرنوب هندی) :

جوشانده فلوس : ۱۰ گرم شیره فلوس را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و آنرا صاف می کنند و به مریض می دهند . این جوشانده مسهل خوبی است . مقدر شیره فلوس را می تواندر مورد یبوستهای سخت تا ۶۰ گرم نی افزایش داد . البته برای بهتر کردن طعم آن می توان مقدری شربت گیلاس یا انجیر به آن اضافه کرد .

مربای فلوس :‌۵ گرم شیره فلوس را با همان مقدر آب مقطر مخلوط کرده و سپس مقدر ۱۲۵ گرم قند کوبیده را به آن اضافه کنید بعد آنرا حرارت دهید تا به آرامی آب آن بخار شود و وزن آن به ۱۰۰ گرم برسد و غلیظ شود . این مربا نیز مسهل بسیار خوبی است مقدر مصرف آن ۵۰-۱۰۰ گرم در روز است

درباره ی عطاری شفا

مطلب پیشنهادی

گیاه دارو

خاصیت کتیرا

در حقیقت کتیراصمغ و شیره ی گیاهی به نام “گون” است که گونه های مختلفی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *