آخرین خبرها
خانه / ﺧﻮﺍﺹ گیاهان ﺩﺍﺭﻭﻳﻲ / خواص سنبل الطیب (علف گربه) Valerian

خواص سنبل الطیب (علف گربه) Valerian

سنبل الطیب

نام علمی: valeriana Officinalis

قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر ددر استفاده می شود .

سنبل الطیب پس از خشک شدن برنگ قهوه ای در می آید . طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است . عطر آن پس از خشک شدن بیشتر می شود .

خواص درمانی:

ریشه سنبل الطیب از نظرطب قدیم ایران گرم و خشک است خواص مهم آن به شرح زیر می باشد

۱)اثر ضد تشنج دارد.

۲)در رفع ناراحتی های عصبی و هیستری مفید است

۳)ضد اسپاسم و آرام بخش است

۴)تب بر است

۵)در معالجه صرع اثر مفید دارد

۶)بیخوابی را درمان می کند

۷)ضد کرم معده و روده است

۸)گاز معده را از بین می برد

۹)ضد هیجان است

۱۰)میگرن را برطرف می کند

۱۱)سرددرهای ناشی از سیگار کشیدن و مصرف الکل را رفع می کند

۱۲)برای برطرف کردن دلهره و تشویش و نگرانی مفید است

۱۳)در درمان بیماری مالیخولیا اثر مفید دارد

۱۴)در برطرف کردن درد سیاتیک موثر است

۱۵)درد معده را برطرف می کند

۱۶) سکسکه مداوم را از بین می برد

۱۷)تقویت کننده نیروی جنسی است

۱۸)ترشح ادرار را زیاد می کند

۱۹)درد سینه را برطرف می کند

۲۰)استفراغ را برطرف می کند

۲۱)دهان را خوشبو می کند

۲۲)در معالجه مرض قند موثر است

۲۳)اگر گرد سنبل الطیب را روی زخم ها بپاشید  التیام یابند .
طرز استفاده:

۱)گرد سنبل الطیب : ریشه سنبل الطیب را خرد کرده و در حرارت ۴۰ درجه خشک کنید . سپس آنرا آسیاب کنید و از الک ریز رد کنید . این گرد بعنوان ضد تشنج بکار می رود . مقدار مصرف آن ۵-۱۰ گرم در روز است .

۲) مخلوط سنبل الطیب : ۴ گرم گرد ریشه سنبل الطیب را با ۴ گرم رازیانه و ۴ گرم قند سائیده و مخلوط کنید این مخلوط را چهار قسمت کرده و در طول روز بفواصل مساوی بخورید .

۳)تنطور والریان : ۱۰۰ گرم ریشه سنبل الطیب را خرد کرده و در نیم لیتر الکل طبی ۶۰ درجه بریزید و بگذارید بماند . هر روز چند بار انرا بهم بزنید و پس زا ۱۵ روز آنرا صاف کرده و در شیشه دربست نگهداری کنید .مقدار مصرف آن ۱۰-۳۰ قطره می باشد.
مضرات :
چون سنبل الطیب برای کلیه مضر است باید آنرا با کتیرا خورد .

درباره‌ی عطاری شفا

همچنین ببینید

ژل رویال معجزه ی درمانگر طبیعت

ژل رویال معجزه ی درمانگر طبیعت شاه انگبین یا ژل رویال، ماده ای غلیظ و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *